Elkészült a felújított ózdi dombormű – digitálisan is örökséggé vált

Megosztás

A Vasmunkás dombormű Ózd egyik történelmi büszkesége, jó ideje csak romlott az állaga, ám most a renoválás ismét formába hozta, éppen a nemzeti ünnep előtt. A polgármester mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzájárult ezen kezdeményezés sikeréhez.

A részleteket Janiczak Dávid polgármester osztotta meg saját közösségi oldalán. “KÉSZ A DOMBORMŰ! – DIGITÁLISAN IS ÖRÖKSÉGGÉ VÁLT!

Elkészült Révay László a Vasmunkás dombormű felújításával. A hiányosságokat pótolta, a repedéseket feltöltötte, lecsiszolta és egy impregnáló réteget is kapott. Legutóbb mikor a munkálatokat figyeltem, észrevettem a két zászlótartót mellette, amibe most ki is helyeztünk két nemzeti lobogót!

A felújítás végén Máté István lokálpatrióta informatikus szakember 3D szkenneléssel örökítette meg az utókor számára. Több akciót szervezett már Ózdért, most küldetése lett, hogy digitalizálja a várost! Akciójához partnerek csatlakozását is várja, a projekt megismerhető honlapján, ahol jelentkezőket is vár: https://www.ozdium.hu/

Örülök, hogy a Vasmunkást gyorsan sikerült kezdeményezésemre megmentenünk! Ehhez köszönöm a figyelemfelhívást, köszönöm a tulajdonos Rásó azonnali melléállását, és köszönöm a kőfaragó gyors és szakszerű munkáját, a Városüzemeltetésnek, hogy biztosította az emelőkosaras autót, Kellóné Mezőtúri Mártának, hogy összefogta az eseményeket, és Máté Istvánnak, hogy már digitálisan is megörökítésre került az alkotás!

Ez mind egyben kellett ahhoz, hogy ma itt tartsunk!

(A port a falról az eső le fogja mosni)” – fogalmazott Ózd város polgármestere.

Már így sem néz ki rosszul, de ha az eső lemossa a port, még szebb lesz a dombormű.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek